Ve dnech 9.-15.9. SLEVA 20% na všechny stavebnice Connetix. Na novinku Connetix Silnice a Rampy a křižovatky platí sleva 10% už teď a až do 15.9. Na stavebnice ve slevě nelze uplatnit "slevu 150 Kč na první nákup" ani žádný jiný slevový kód.

Nejoblíbenější produkty od Mámy v rejži jsou Mamolína, Sliz, Kinetický písek a Vodní perly

Určitě jste již zaregistrovali, že i na našem e-shopu se objevily produkty od oblíbených Mámy v rejži. Jejich produkty jako Mamolína, Sliz, Kinetický písek a Vodní perly jsou jednoznačně nejoblíbenější ve své kategorii. 

1. Co to vlastně je Mamolína?

Je to domácí modelína,  lehce se tvaruje, protože je měkká. Krásně voní. Pokud dá dítě kousek modelíny do pusy, nemusíte se bát, modelína je uvařená z jedlých surovin (obsahuje lepek). V naší nabídce najdete jednobarevné a tematické laděné modelíny. Tzn., že každá modelína obsahuje navíc třpytky, miniatury ... na určité téma. Velmi oblíbená je Extra mamolína Jednorožec, Mamolína Záchranáři nebo Mamolína Víly.... Hraní s modelínou podporuje jemnou motoriku, představivost. 

Pro děti od jednoho roka je k prvnímu seznámení vhodná obyčejná modelína bez třpytek a doplňků.  Okolo 2 let začínají děti zajímat drobné věci, pak už můžete použít i tematické modelíny. které obsahují různé dekorace jako třpytky, figurky.  Při práci s těmito modelínami je u malých dětí samozřejmostí dohled dospělé osoby. 

Do modelíny můžete také třeba obtiskávat různá razítka, válečkypryskyřicové doplňky.

Péče o mamolínu: Není určena do kontaktu s vodou. Nejlépe vám vydrží, když ji budete udržovat v čistotě a mimo hraní v uzavřené dóze. Je-li tvrdá, suchá, přidejte kapku oleje a vody, pořádně promněte. Je-li příliš měkká, přidejte trochu hladké mouky. Životnost prodlužujete uklízením do zavřené dózy. Při správném skladování vydrží mamolína 6 měsíců.

.
.
.
.

2.  Co je Slizáček

Slizáček je domácí sliz pro děti. Nabízíme hned několik variant:  pěnový, hedvábný, gumový, gelový a bublinový

  • Pěnový sliz je tužší, nelepí se a lze z něj hezky tvořit, ale po chvíli povolí a „rozplizne se". 
  • Hedvábný sliz je něco mezi slizem a pavučinkovým kineťáčkem – natahuje se, ale nelepí se.
  • Gumový sliz je průhledný a je vlastnostmi podobný pěnovému – natahuje se, drží pohromadě, nelepí se, je ale tužší než třeba gelový.
  • Gelový sliz je průhledný, může lehce ale příjemně lepit, táhne se a v klidu se hned „rozplizne". Gelový sliz je také krásně měkký.
  • Bublinový sliz  táhne se a natahuje, drží pohromadě. Jako jediný hraním netuhne, ale měkne a ke konci životnosti bude více lepit. Co je u něho unikátní, že se dá brčkem nafouknou.

Jaký je nejlepší sliz? Takový, který vyhovuje vašim dětem, a to budete muset vyzkoušet.

Péče o slizáčky: Čisté ruce a podložka ho udržují v delší životnosti. Po hře vždy uklidit do dózy. Nesmí být v kontaktu s vodou. Čím déle je na vzduchu, tím se zkracuje jeho životnost (cca 1-3 měsíce). Když začíná tuhnout, můžete přidat glycerín, ten ho změkčí, nebo použít vodní lázeň (jako když roztékáte čokoládu). Když je už úplně tuhý, nic mu nepomůže. Můžete ho využít k tvorbě malých světů. Slizáčci vydrží hraní 1-3 měsíce v závislosti na pobytu na vzduchu a častosti hraní. Jsou určeny ke hraní, ne ke skladování.

.
.
.
.

3. Co je kinetický písek?

Jedná se o materiál, který je měkkoučký a krásně tvarovatelný, ale přitom si zachovává svou tvarovatelnost a strukturu. Jeho unikátní vlastnosti umožňují vytvářet nejrůznější tvary, stavby a vzory. Když do něj sáhnete, budete překvapeni jeho schopností se přizpůsobit vašim pohybům. Pomocí různých nástrojů, jako jsou formičky, hrabičky, obtiskávací kostky ,  nebo dokonce jen vaše ruce, můžete vytvářet různé tvary a reliéfy.

Tipy, triky a doporučení:  
Aby si výrobek zachoval své vlastnosti, vyhněte se kontaktu s vodou. Nepoužívejte na místech s vysokou vlhkostí. Pokud se písek dostane do kontaktu s vodou, nápoji nebo jinými vlhkými materiály, odstraňte část písku, která byla kontaminována, jinak může dojít ke zničení celého výrobku. Po delším hraní se může písek začít lepit na ruce nebo je ušpinit; v takovém případě si důkladně umyjte a osušte ruce a až poté pokračujte ve hře.
 
Pokud chcete využít kinetický písek ve spojení s vodou, využijte VODNÍ KINEŤÁČEK od Mámy v rejži 

Vodní kineťáček je tužší a hrubší než náš klasický kineťáček. Na tvoření je jako něco mezi modelínou a pískem. Dá se s ním hrát i ve vodě, takže je to perfektní kamarád na letní mokré aktivity. Nelepí se na ruce a neulpívá na nich. Nezanechává nepořádek a nebarví. Netoxický, zdravotně nezávadný. 

Použití: vodní kineťáček dejte do nádoby, přilijte vlažnou vodu. Po použití rozprostřete písek do tenké vrstvy a nechte pořádně proschnout. Písek několikrát otočte, ať je řádně vysušený. Neukládejte do dózy, když není úplně vysušený, mohl by zplesnivět. Na vzduchu nevysychá. 

.
.
.
.

4. Co jsou vodní perly

Vodní perly jsou malilinkaté kuličky,  které po naložení do vody narostou do cca 17mm.  

Použití: Balení obsahuje 10 g vodních perel, což je dostatečné množství. Klidně začněte s poloviční várkou. Dejte do větší nádoby a zalijte vlažnou vodou. Po chvilce uvidíte, jak se zvětšují a za cca 3 hodiny dosáhnou výsledné velikosti. Sceďte nebo je nechte ve vodě. Můžete opakovaně zase použít, nechte uložené ve vodě. Nebo je nechte vyschnout, po namočení se obvykle zase zvětší, ale již ne do takové velikosti.

Složení: 100% polyakrylamid

Certifikace CE

Varování! Perly jsou netoxické, ale dávejte pozor, aby je děti nepozřely. Především ve zmenšeném stavu, hrozí, že v žaludku nabobtnají.

Jak dlouho vodní perly vydrží? Většinou okolo roku, samozřejmě při správném hraní a skladování. Po každém hraní je nezapomeňte uklidit buď do krabičky nebo pytlíku s vodou.

 

.
.
.
.

5. Do kategorie pomůcek jsem nově přibyla silikonová podložka od Mámy v rejži

Podložku využijete pro hraní s mamolínou i se slizem.

Je lehce sbalitelná, praktická kamkoliv na cestování. Může posloužit i jako jídelní podložka!

Je vhodná k použití i do myčky nádobí, je odolná při teplotách +220 až do -40 stupňů Celsia.

Bez BPA, atest pro styk s jídlem. 

Velikost 40x29cm

 

.
.
.
.