Jak naučit děti čísla a písmena hravě?

Čísla a písmena hravě? S těmito pomůckami žádný problém.

Také písmenka a čísla se mohou děti učit poznávat hravou formou. Koukněte na naše tipy na pomůcky, se kterými bude zábava. Děti bude hraní s nimi bavit a čísla a písmenka se tak budou učit přirozeně a nenásilně.

Jak začít s učením písmenek?

Využijte dřevěné vkládačky s písmenky První možností je vkládání písmenek do dřevěné desky. Každé písmenko má své vlastní místo. Druhou možností je skládání písmenek mimo dřevěnou základnu. Děti si tak mohou poskládat jednoduchá slovíčka. Nebo oblíbené magnetyMagnetická skládačka ve tvaru knihy je vhodná na doma i na cesty.  V předloze jsou různé předměty a zvířátka s obrázky a tištěnými písmeny. Menší děti na základě obrázku mohou říkat, co na obrázku vidí a rodič může název vyskládat z písmenek. Větší děti to už zvládnou samy. Mohou si vymyslet i vlastní slova nebo si dodělat vlastní kartičky, které mohou z písmen skládat. Mají vaše děti rády puzzle? Pak bude skvělým doplňkem EDUKID puzzle abeceda

.
.
.
.

S učením prvních písmenek pomůže vašim dětem Veršovaná zvířecí abeceda . Je plná ručně malovaných obrázků zvířat a krátkých vtipných veršů. Díky tomu jsou kartičky pro děti velmi přitažlivé.  Díky krásným obrázkům a nápaditým veršům bude abeceda děti opravdu bavit a ani si nevšimnou, že se vlastně učí :-). Pro starší děti, které už budou chtít skládat první slova, doporučujeme kartičky První čtení. Jsou to výukové karty s 20 různými druhy zvířat. Jejich jméno se skládá ze 3-4 písmen bez interpunkce. Na zadní straně každé karty najdete několik faktů o daném zvířeti, které jsou psané dostatečně velkým písmem. Začínající čtenáři si je tak mohou přečíst i sami. Součástí karet jsou také samostatná písmena na menších kartičkách.  

Čtete s dětmi rádi knížky? Pak vám v domácí knihovničce nemůže chybět knížka v holčičicí i klučičí variantě A-Ž Půjdeš do školyKniha pomůže dětem nejen s abecedou, ale také jim představí nový svět školního prostředí. Představte si, že existuje na každé písmenko nějaký předmět nebo jev, se kterým se ve škole setkají poprvé. S touto knihou je nic nezaskočí! Nápadité a hravé ilustrace doplňují vtipné texty.

.
.
.
.

 

Pro starší děti, které se již učí písmenka psát, budou skvělým učícím doplňkem smazatelné sešity nebo smazatelné kartičky. Když se něco nepovede, jednoduše smažete hadříkem a pokračujete znovu. Pro dnešní milovníky tabletů můžete využít smazatelný tablet, na jehož displeji si děti budou nacvičovat psaní prvních písmenek.

.
.
.
.

 

Jak začít s učením čísel?

Stejně jako u písmenek využijte krásně dřevěné vkládačky s barevnými čísly. Děti se mohou naučit čísla od 0 do 9 a zároveň si procvičit jemnou motoriku.

.
.
.
.

 

I na učení čísel využijete nádherně ilustrované kartičky s přírodou - První počítání. Mají vaše děti rády puzzle? Zkuste první počítání s DJECO Puzzle Duo Čísla. S GOKI dřevěným počítáním barevných kroužků nebo Tooky Toy - nasazování čísel 0-9 bude  počítání a učení čísel hračka! Pokud chcete ještě více zábavnou formou procvičovat počítání a sčítání, pro děti od 5 let doporučuju krásnou hru od DJECO Počítej a přidávej.  Naučná jednoduchá hra, kdy se děti seznámí s jednoduchými početními úkony na počítání do deseti Například: umístěte 2 kachničky do rybníka a přidejte 4 žabky. Kolik je zvířátek celkem v rybníku? Otočte kartičku a zkontrolujte, zda je vaše odpověď správná

.  
.
.
.

 

Stejně jako u písmenek můžete u starších dětí využít smazatelné sešity a smazatelné kartičky. Když se něco nepovede, jednodušete smažete hadříkem a můžete pokračovat dál.

.
.
.
.